Jít k hlavnímu obsahu

Šéfové jsou kokoti

Šéfové jsou kokoti

Pojďme si to konečně přiznat: šéfové jsou zdaleka největší překážkou skvělé práce. Vím o čem mluvím, přes deset let totiž šéfuju kdečemu, ale zároveň jsem přesvědčenej, že to musí jít jinak.

Chcete se mnou hledat nové šéfovství?

Podcasty

  • Jak (ne)poznat, že jsi kokot
    Úvodní epizoda 11 minut

    Jak (ne)poznat, že jsi kokot

    Kdo to je vlastně šéf? A jak se pozná dobrý šéf od toho špatného? A není to vlastně jedno – neleží ten problém úplně někde jinde? Na tohle všechno se snažím přijít se spoustou dalších bezva lidí – leaderů i neleaderů – v tomhle podcastu. V úvodní částí se dozvíte, jak jsem zjistil, že jsem velkej kokot, a kam mě to vlastně zavedlo. Tato epizoda byla nahraná 28.1.2020.

  • Jak (ne)vymyslet drink pro všechny
    Díl 21 21 minut

    Jak (ne)vymyslet drink pro všechny

    s Martinem Hůlou, výkonným ředitelem Osmičky – brainhack drinku, co miluješ, nebo nenávidíš

    Prý stvořil drink, co chutná jak psí žrádlo – a podle jiných zase jako parádní kyselý čaj. Proč je důležitější, co to umí, než jak to chutná? A proč to nepřestat vylepšovat? Který čaj musel z kola ven a kolik n-acetyl-l-tyrosinu vám pomůže po těžké noci? Osmička 2.0 je tu a s ní spousta historek o šéfování globálním dodávkám surovin v době celosvětového lockdownu, o love/hate zpětných vazbách, o trablích s plněním plechovek a k tomu pár chemických vzorců a miligramů navíc. Pojďte se ponořit do osvěžující brainhack koupele!

  • Jak (ne)stvořit další eshop
    díl 20 22 minut

    Jak (ne)stvořit další eshop

    s Danem Enenklem, manažerem 4pokojů, videochefem a tvůrcem online tržiště NA DOMA DOBRÝ.

    Jak přenést pomyslnou řeznici Libušku z krámku do onlajnu? Co dělá dobrý eshop dobrým eshopem – luxusní zboží, běžné zboží, nebo oboje? A kde najdu nejlepší maso v kraji? Jestli vás zajímají odpovědi na tyhle otázky, a taky si lámete hlavu, jak s tím vším souvisí třeba reciprocita, zbožíznalství, youtuberství nebo obávaná Crohnova choroba, poslechněte si pořádně napěchovaný rozhovor se snílkem, out of the box myslitelem a mužem mnoha povolání Danem – a budete mít jasno!

  • Jak se stát (ne)spisovatelem
    Díl 19 25 minut

    Jak se stát (ne)spisovatelem

    Třiatřicet Honzových obličejů v jedné knize, je to málo, nebo moc? A je to ještě sebeshazování, nebo už narcisismus? A nebo jde o duchovní nauku? Kolikrát si vlastně Honza po sobě knihu přečetl? A změnilo se vůbc něco, kromě toho, že se změnil celý svět? Tentokrát Honza ve vedlejší roli, nebo naopak hlavní, každopádně na druhé straně mikrofonu, který svými otázkami obsadil novinář, PRista, folklorista a přísný editor s ostřížím zrakem Michael Lapčík, zvaný Miši.

Kniha

100+1 výbušných poznámek na téma NE: aneb jak NEchválit, NEřídit, NEbýt leader, NEvědět, NEumět, NEsrat se do všeho a hlavně NEBÝT KOKOT. Pro všechny lidi, kteří si u každé další manažerské příručky říkají: “tak schválně”. Tak schválně, taky si myslíte, že “je něco shnilého ve státě Dánském?” A nechcete si o tom přečíst knihu?

Chci knihu “Šéfové jsou kokoti”!

O co jde?

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč se za poslední desítky let změnilo snad všechno na světě, ale práce je furt stejná? Pro většinu lidí otrava, pro některé nuda, pro další povinnost. Jaktože umíme vyrobit mikročip menší než špendlíková hlavička, ale to, čím trávíme většinu dne, se často moc neliší od doby před několika stovkami let?

Jestli jste nad tím někdy přemýšleli – a hlava vám to nebere – tak jste tu správně. Já nad tím totiž přemýšlím pořád.

Myslím si, že šéfové jsou naprosto největší překážkou skvělé práce. Jak je to možné? Proč? Jsou šéfové od přírody zlí lidé, psychopati a kazisvěti? To asi ne. Tak proč? Protože způsob, jak

nad prací a takzvaným řízením lidí všichni šéfové uvažujou – ale vlastně i jak nad tím přemýšlíme my všichni – je totálně zastaralý a zároveň vepsaný do naší společnosti jako nějaká nešťastná DNA. Předáváme si ho na školách, předáváme si ho v rodinách, v práci, ale taky ve vlaku, v letadle a vůbec kdekoli, kde funguje nějaké uspořádání společnosti a nějaká pravidla.

Ten způsob je podle mě vážně pitomý. A jediné, co vytváří, jsou šéfové-kokoti a velký, nespokojený zbytek lidstva.

Ale hlavní je – ten způsob se dá změnit.

A kdo že já vlastně jsem? A proč si myslím, že k tomu mám co říct?

Celý svůj dospělý život něco (a někoho) řídím. V současné době je to organizace, která se jmenuje Lidi z Baru* a patří pod ni 165 lidí. To ze mě, dá se říct, dělá docela “velkého šéfa”. A tím pádem taky velkého kokota.

Trvalo mi docela dlouho, než jsem si to přiznal a ještě mnohem mnohem dýl, než jsem aspoň část z toho ze sebe setřásl. Vlastně je to taková cesta, po které jsem se rozhodl jít, a o které ani nevím, kdy (a jestli vůbec) skončí. No a protože mi ta cesta přijde

* Turbomošt, Bar, který neexistuje, Super Panda Circus, 4pokoje, Whiskey Bar, který neexistuje, Slast, Anybody, Zázračná, Úplně Všude, Mluvící hlavy, Na Brno dobrý, Nepiju Břečky

fakt zajímavá a přijde mi, že se týká spousty věcí a lidí okolo mě a okolo nás všech, rozhodl jsem se ji s Váma sdílet.

Chcete se mnou hledat nové šéfovství?

Tak si poslechněte některý z mých podcastů, nebo si zkuste přečíst knihu, kterou jsem o tom napsal. A hlavně mi dejte vědět, co si myslíte vy.

Jsem totiž vážně zvědavej.

Honzův podpis