Jít k hlavnímu obsahu

Podcasty

Honza
Šéfové jsou kokoti
  • Jak se stát (ne)spisovatelem
    Díl 19 25 minut

    Jak se stát (ne)spisovatelem

    Třiatřicet Honzových obličejů v jedné knize, je to málo, nebo moc? A je to ještě sebeshazování, nebo už narcisismus? A nebo jde o duchovní nauku? Kolikrát si vlastně Honza po sobě knihu přečetl? A změnilo se vůbc něco, kromě toho, že se změnil celý svět? Tentokrát Honza ve vedlejší roli, nebo naopak hlavní, každopádně na druhé straně mikrofonu, který svými otázkami obsadil novinář, PRista, folklorista a přísný editor s ostřížím zrakem Michael Lapčík, zvaný Miši.

  • Jak (ne)trénovat tým
    Díl 18 23 minut

    Jak (ne)trénovat tým

    s Vojtou Slámou, věčně rebelujícím šéfem Whiskey Baru, který neexistuje

    Jak se šéfuje někomu, kdo má zásadní problém s hierarchií? A jak se hledá klíč k asi nejsoudržnějšímu týmu v dějinách (brněnského) gastra? A co třeba rozdíl mezi rodinou a sportovním týmem, nebo situace, kdy tě vlastní přirozenost tlačí k tomu, abys byl “big boss”, ale ty to necheš? Vojta má na skladě hodně zajímavých věcí, a kromě čtyř bodů, na kterých jsme se shodli jako základních pro pevný a spokojený tým, probereme taky, co všechno může způsobit nevinná otázka ohledně jahodového Cappy nebo jaké je trénovat ženský tým amerického fotbalu. A ještě ke všemu se s Vámi podělíme o největší poučení, které Vojtovi poskytla moudrost jednoho afrického kmene. Bude to pestré, tak se pojďte ponořit!

  • Jak (ne)prosadit svoji vizi
    Díl 17 18 minut

    Jak (ne)prosadit svoji vizi

    s Mončou Slámovou, šéfkou cateringu Úplně Všude

    Proč je blbé mít jasnou vizi, jak má co dopadnout, a snažit se jí bezhlavě prosazovat? A jak vlastně přijmout svoje šéfovství, když nesnášíte slovo šéf? Monča Slámová má pod palcem cateringovku Lidí z Baru s názvem Úplně Všude a šéfování má o to složitější, že se její tým neustále mění. Ještě donedávna se snažila všechno za všechny vymyslet a nalajnovat, ale s tím je teď konec. Poslechněte si, jak se naučila dávat lidem při jejich práci prostor a nechat je vytvořit něco lepšího.

  • Jak se (ne)vyhýbat chybám
    díl 16 16 minut

    Jak se (ne)vyhýbat chybám

    s Martinem Ulmanem, „cifršpiónem“ neboli finančním ředitelem Lidí z Baru

    Jak se srovnat s přechodem z korporátu do totálního firemního punku a vzít si z každého to nejlepší? Proč je lepší udělat občas něco úplně blbě, ale rychle, než všechno kontrolovat a ubíjet se schvalovacími procesy? A jak svůj tým přesvědčit, že se nemá bát chyb? Náš správce pokladny Martin Ulman musel tohle všechno zjistit hodně rychle. Před dvěma lety totiž přišel dát dokupy finance Lidí z Baru – bandy kreativců a živlů, kteří si na tabulky moc nepotrpí. A hned se taky stal šéfem...

  • Jak (ne)zrychlit na turbo
    Díl 15 21 minut

    Jak (ne)zrychlit na turbo

    s Ivčou Višňovskou, řečenou Višňou, Turbomoští provozačkou

    Jaké to je šéfovat lidem jen dva měsíce v roce? Jak se přeladit do velitelského módu, když jde o rychlost? A má být šéf ten, kdo organizuje tým zvenčí, nebo se má správný kapitán vrhnout mezi svoje lidi, i kdyby měl odnést tu nejšpinavější práci? Ivča Višňovská je přes Vánoce provozní na stáncích Turbomoštu, zatímco po zbytek roku se stará o finance Lidí z Baru – během roku tak vystřídá jak svoji pozici, tak i tempo, tým, no vlastně úplně všechno. A prý je u toho „občas sviňa“. No tak si to poslechněte.

  • Jak (ne)definovat úspěchy v šéfovství
    Díl 14 17 minut

    Jak (ne)definovat úspěchy v šéfovství

    s Hančou Graclíkovou, superšéfkou Baru, který neexistuje

    Jak je možné, že je šéfek tak málo a kdy se to konečně změní? Chtějí holky vůbec šéfovat? A jak vlastně poznat, že je správný čas posunout se na šéfovskou pozici, a nenechat se semlít hromadou změn, které to přináší? Přestože je Hanča jednou ze služebně nejstaších osobností Baru, který neexistuje, k jeho spolušéfování se prokousávala pěkně dlouho. A tak by mohla povídat o tom, proč si dát s šéfováním načas. A taky že povídá! Poslechněte si to!

  • Jak (ne)práskat bičem
    Díl 13 23 minut

    Jak (ne)práskat bičem

    s Michalem Nevrlým, principálem Super Panda Circusu a bývalým vojákem

    Jak vypadá podnik, ve kterém se hosté můžou cítit jako někdo jiný a personál naopak být sám sebou? Jak takový cirkus uřídit? A je si v něčem podobné řízení baru a řízení armádní jednotky? O tom všem a taky o příbuznosti mezi jednotkou Black Ops a barmany ze Super Pandy, nebo o tom, proč osobní a pracovní trable navzdory poučkám řešit dohromady, si povídáme s Michalem ve vůbec prvním dílu, ze kterého jsem měl nutkání vystřihnout historku o sobě – ale neudělal jsem to.

  • Jak (ne)radit šéfům
    Díl 12 17 minut

    Jak (ne)radit šéfům

    s psycho-koučkou Olinkou Vlachynskou

    Musí být člověk sám šéfem nebo šéfkou, aby mohl radit lídrům? Anebo rovnou psychopatem? A co znamená zpětná vazba hierarchicky nahoru? Je to geometrický úkol, nebo psychologická poučka? Tohle všechno dnes proberu se svou ženou, psycholožkou, koučkou a leadership expertkou Olinkou, která mě vždycky překvapí svou neokázalou moudrostí a nakažlivým smíchem. Tak se pojďte připojit k naší konverzaci a nechte se překvapit a nakazit s námi!

  • Jak (ne)být autoritou a proč nebrát drogy
    Díl 11 16 minut

    Jak (ne)být autoritou a proč nebrát drogy

    už podruhé s Adamem Vodičkou, šíleným hoteliérem z hotelu Anybody

    Co to je technologie? Podle Adama se pod tohle slovo vejde stejně tak šéfování lidem, jako třeba braní drog. Technologie je neutrální a záleží na tom, jak ji použijete. Šéfovat může člověk jako paní učitelka, nebo jako parťák v diskusi – a drogy se dají brát pro zábavu, nebo pro hluboký sestup někam dovnitř. A nejvíc je stejně dialog, ať už se sebou, nebo s těmi druhými, a proto si to ukážeme přímo v praxi!

  • Jak (ne)najít tajnou ingredienci šéfovství
    Díl 10 17 minut

    Jak (ne)najít tajnou ingredienci šéfovství

    s Lukášem Látalem, šéfem 4pokojů

    Co to je, to “něco”, co dělá některé šéfy oblíbenými? Co vážně nikdy nesmíte udělat a co se zas hodí skoro vždycky? A co když se kvůli vám někdo rozbrečí, je to vaše chyba? Superoblíbený Lukáš nám pootevře dvířka od své šéfovské pandořiny skříňky, tak se pojďte podívat, co se tam ukrývá.