Jít k hlavnímu obsahu

Podcasty

Honza
Šéfové jsou kokoti
  • Jak (ne)vypít knihu
    Díl 9 17 minut

    Jak (ne)vypít knihu

    s Tomem Křemenákem, barmanem a editorem tekuté kuchařky

    Je spisovatel každý, kdo něco napíše? A co takový barový spisovatel? Tomu asi nezbývá, než psát tekuté knihy – nebo ne? O tom, jak vás celostátní karanténa přinutí vrhnout se na dva roky odkládaný nápad, o rozdílu mezi kuchařkou pro každého a encyklopedií plnou (zbytečně) velkých myšlenek, a taky o neskutečné chuti sušenkového sirupu a obtížích při překládání slova “swizzle”, si budu povídat s Tomem, zasloužilým barmanem, který právě teď spadl oběma nohama do literatury.

  • Jak (ne)pracovat moc
    Díl 8 19 minut

    Jak (ne)pracovat moc

    opět o samotě, s plechovkou zázračné Osmičky

    Tento díl je o zázračné osmičce, prvním českém brainhack drinku, který můžete koupit na https://www.zazracnaosmicka.cz. Jak vypadá poctivá šéfovská depka? U mě třeba tak, že začnu pracovat až moc. Jenže vyhrocená aktivita ještě nikdy nic nevyřešila. A fakt dobrá, naplňující “osmička” za pracovním stolem by měla stačit každému. Proč si to myslím? A co dělám pro to, abych si to tak nejen já, ale každý, kdo se vydá na takzvanou “brainhack” dráhu, mohl zařídit? To si můžete poslechnout v dílu, ve kterém se mimo jiné naučíte spoustu učeně znějících slov – jako citikolin, L-tyrosin, nebo tuk se střední délkou řetězce.

  • Jak (ne)mít vize
    Díl 7 20 minut

    Jak (ne)mít vize

    s Adamem Vodičkou, “šíleným hoteliérem” z hotelu Anybody

    Je to hotel, není to hotel? Podle Adama je to spíš vztahový zákusek, nebo místo a čas pro transformační rituál. Nebo taky dort plný energeťáku a hezká droga. Že nerozumíte? I to se stává, a právě o tom bude tento díl, který velmi otevřeně zkoumá mysl člověka, který vidí “trochu dál” a někdy se přistihne, jak tančí ve tři ráno úplně sám uprostřed prázdné místnosti. Tato epizoda byla nahraná 28.2.2020.

  • Jak zkrotit (ne)přenosnou pohostinnost
    Díl 6 19 minut

    Jak zkrotit (ne)přenosnou pohostinnost

    s Tomem Miškou, jedním ze služebně nejstarších Lidí z Baru a aktuálním šéfem barového e-krámku

    Je pohostinnost jenom obor, kde se točí pivo a nosí jídlo, nebo je to spíš princip, který se dá aplikovat všude? A co třeba na dálku? Jak funguje servírování drinků v online prostředí, co nám vynucený dálkový provoz dal a vzal a o tom, že dělat věci nad rámec toho základního a očekávatelného můžeš vždycky, si povídáme s Tomem, šéfem, pro něhož je ze všeho nejdůležitější být prostě “slušný člověk”.

  • Jak (ne)řídit proces
    Díl 5 18 minut

    Jak (ne)řídit proces

    s Andrejem Vališem, spoluzakladatelem Lidí z Baru

    Jak to vypadá úplně na začátku, když se z kreativního impulsu rodí nový byznys? A jaké to je, když se rodí ne z jedné, ale rovnou ze dvou hlav? A co vlastně myslíme, když říkáme, že “originál neojebeš”? Spoluzakladatel Lidí z Baru a Honzův dlouholetý spolušéf Andrej se s námi tentokrát ponoří do neprozkoumaných vod módy a ukáže, jak to vypadá, když se mu něco vážně líbí. Tato epizoda byla nahraná 6.12.2019.

  • Jak se (ne)bát Neznámého
    Díl 4 17 minut

    Jak se (ne)bát Neznámého

    tentokrát o samotě a bez hostů

    Která jistota je falešná a která opravdová? A není to totéž? Podnikatel je totiž někdo, kdo dělá věci, o kterých neví, jak dopadnou a z principu by je jisté mít neměl. O tom, a taky o nutkání chlastat přes den, vytváření vlastní “deskovky” a online supermarketu, nebo o tom, co s váma udělá čtení koronačlánků na facebooku, se rozpovídám v pro mě dost osobním a taky dost aktuálním dílu šéfovského podcastu.

  • Jak (ne)dávat druhé šance
    Díl 3 16 minut

    Jak (ne)dávat druhé šance

    s Honzou Vodičkou, šéfem chillout baru Slast

    Komu dát druhou šanci? Jasně, když někdo rozbije skleničku, hned ho nevyhodíte. Ale když někdo lže? Nebo rovnou krade? Já si myslím, že i tak to jde. Zato Honza Vodička by těmi druhými šancemi šetřil. Pojďte si poslechnout jak to dopadlo a zamyslet se s námi, čemu věřite vy sami - jsou lidé v principu dobří? Tato epizoda byla nahraná 24.4.2019.

  • Jak (ne)chválit
    Díl 2 15 minut

    Jak (ne)chválit

    s Martinem Hůlou, šéfem limonádovny

    Jak chválit správně? Co to vůbec znamená? A i když je to správně, stojí to za to? Martin tvrdí že ano, já si to ale nemyslím. Pojďte si poslechnout, k čemu jsme se dostali v naší debatě o rozdílech mezi chválou a zájmem, o přínosnosti sebechvály a spoustě dalších věcí. Tato epizoda byla nahraná 11.4.2019.

  • Jak (ne)psát manuály
    Díl 1 14 minut

    Jak (ne)psát manuály

    s Patrikem Medřickým, marketingovým expertem

    Má smysl sepisovat jasné návody a sáhodlouhé manuály, když v praxi je stejně všechno jinak? Já říkám ne. Zato Patrik si není tak úplně jistý. Pojďte nahlédnout pod pokličku našich myšlenkových procesů a zastavit se na chvíli u přemýšlení o neuchopitelnosti pracovního procesu a důležitosti osobního kontaktu. Tato epizoda byla nahraná 4.2.2019.

  • Jak (ne)poznat, že jsi kokot
    Úvodní epizoda 11 minut

    Jak (ne)poznat, že jsi kokot

    Kdo to je vlastně šéf? A jak se pozná dobrý šéf od toho špatného? A není to vlastně jedno – neleží ten problém úplně někde jinde? Na tohle všechno se snažím přijít se spoustou dalších bezva lidí – leaderů i neleaderů – v tomhle podcastu. V úvodní částí se dozvíte, jak jsem zjistil, že jsem velkej kokot, a kam mě to vlastně zavedlo. Tato epizoda byla nahraná 28.1.2020.